O nas

Zavod Feniks smo mi vsi, ki stojimo za programi in dejavnostmi, ter udeleženci dejavnosti, ki so večinoma mlajši in starejši otroci, pa tudi vsi tisti mladi po srcu. Poslanstvo zavoda je širiti navdušenje otrok in mladine nad naravo, gibanjem, taborjenjem in preživetjem v njej. Prav tako nam je pomembna skrb za ohranitev ljudskega izročila in ohranitev in primerjanje narečnih besed, saj smo bili dolgo let pod železno zaveso brez stika z Rezijani in Benečani.
Med projekti, dejavnostmi in taborjenji se nam pridružijo tudi animatorji, vodniki in prostovoljci, ki imajo enako poslanstvo.

Naše poslanstvo in s čim se ukvarjamo

Taborjenje v naravi

Vrnimo se k prvobitnosti bivanja in preživimo nekaj dni v osrčju neokrnjene narave... Včasih v šotoru, drugič v planinskih kočah, ali pa kar v bivaku.

Pohodništvo

Krajši pohodi za mlajše otroke ali pohodništvo na daljše razdalje za vse generacije, za vsakogar se najde nekaj in vsak se nam lahko pridruži!

Druženje in prosti čas

Zakaj ne bi namesto dolgočasenja svoj prosti čas preživeli aktivno, spoznali nove prijatelje in se ob tem še zabavali?

Raziskovanje in eksperimentiranje

Zakaj so rastline zelene? Kako skrbimo za čisto vodo? Kje živi deževnik? Skupaj poiščimo odgovore na ta in mnogo več vprašanj in spoznajmo zanimivi svet okrog nas.

Praznovanja in kulturna dediščina

Pojdimo po sledeh svojih korenin, odkrivajmo narečja sosednjih pokrajin, obudimo kobariški pust, prižgimo lučke na Gregorjevo in pokukajmo v svet svojih prababic in pradedkov. Negujmo narečja in se jih ne sramujmo govoriti, sicer jih bomo ohranili le na papirju.

Šport in rekreacija

Različni športi so lahko zelo zabavni, ob tem pa seveda še poskrbimo za zdravje. Otroci se pri nas lahko udeležujejo različnih iger z žogo, iger z loparjem, kolesarjenja, plavanja ...