Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. 
Piškotki niso na spletu nič novega in jih uporablja skoraj vsaka spletna stran. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Zakaj jih uporabljamo?

S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše. 
Piškotki imajo pri spletnih straneh več pomembnih vlog. Shranjujejo podatke o stanju posamezne spletne strani. Pomagajo nam voditi tudi statistiko obiskov spletne strani Zavoda Feniks, kar nam predstavlja pomemben podatek pri vodenju spletne strani. Piškotki med drugim prepoznajo tudi vašo napravo, s katero dostopate do naše spletne strani. S to informacijo lahko prilagodimo izgled spletne strani glede na to, ali dostopate do nje z računalnikom, tablico ali telefonom.

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.
Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 ali 8
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.